New Balance U420CGW Grey

H1gwgxQrf6

New Balance U420CGW Grey

New Balance U420CGW Grey
Produktbeskrivelse New Balance Detaljer: Skolisser Merke: New Balance Tittel: Herre Dame Type: Sneakers Farg: Grå Passer: Liten Yttermateriale: Semsket skinn Syntet Såle: Gummisåle Artikelnummer: 50132-00 New Balance U420CGW Grey New Balance U420CGW Grey
Crocs Specialist Vent White
Vingino ZANI Badeshorts dark blue
Jana 882540527 Be Natural 001 Black

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Dkode BECKI
adidas Originals Zx Flux Adv Verve W Core Black/Core Black/Ftwr Whi
Shepherd Emmy Asphalt
Park West 459888 Black
Vagabond Kate 391610101 White
Fashion Union Petite SANTELLA Sommerkjole rust
Zalando Essentials Genser veiled rose
Playboy 110295 2801
Jost KOPENHAGEN Weekendveske black
adidas Sport Performance Feather Elite
Superga SUS001820 Gold
Bagheera Verona White
Geox Uomo Claudio Mud
adidas Originals SWIFT RUN Joggesko footwear white/crystal white/core black
Cars Jeans KIDS LONDO Lett jakke neon green
Sorel Tivoli II Premium 237 Autumn Bronze
Emma 4831715 Black
MAGIC Bodyfashion Shapewear white
NAKD PLEATED SHIMMERY Tshirts med print duck green
US Polo Assn Nymphea Sand/Natur
adidas Performance TECHFIT Singlet white
Crocs Crocband Jaunt Womens Black
Kaffe MADISON Bluser midnight marine
Rieker Z674300 00 Black
Tommy Hilfiger Tailored TIE Slips blue
Marc OPolo CREW NECK Jumper navy night
sOliver RED LABEL Jumper azurro
Zalando Essentials Cardigan dark red
Duffy 970948201 Black
Dkode IDA
Clarks Isidora Faye Black Leather
Tommy Hilfiger Tailored TIE Slips grey
Skechers 11883 NVY
Ten Points New Toulouse 233001 Black
Crocs Jaunt Shorty Boot W Yellow
Duffy 9705090 Cognac