Ara 124071706 Black

D3yz2xqLZX

Ara 12-40717-06 Black

Ara 12-40717-06 Black
Produktbeskrivelse Ara Merke: Ara Tittel: Dame Type: Flats Farg: Blå Grå Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Syntet Artikelnummer: 57882-00 Ara 12-40717-06 Black Ara 12-40717-06 Black
Sköna Marie Elite Blue
Swedish Hasbeens Cross Debutant Strong Green
DESIGNERS REMIX MELINA Jumper navy pinestripe

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Rockport Xcs Rock On Air Deep Ocean Gore Washable
Anna Field Skulderveske mauve
Vagabond Natalia 390800101 White
Royal Republiq Spartacus low derby
Sköna Marie Release Black
Duffy 5805201 Bronze
Tommy Hilfiger AME Jumper blue
Skechers GO RUN 400 14353 BK BKW
adidas Originals Stan Smith Spring Yellow/Vintage White
Steve Madden CARRIE Boots med høye hæler white
ALDO LEARIA Sandaler med høye hæler gold
Lacoste Europa Bhh
Halssmykke rosa
Rieker 6245914 Pazifik
Vingino JACOO Topper langermet grey mele
Selected Vic Suede
Soft Comfort Woodgreen Lt Blue
Geox NEW JOCKER GIRL Joggesko navy/gold
Sneaky Steve Capitan Brown
Shepherd Lotta Black
Champion Flashback Black
Disney FROZEN Joggesko fuchsia
Vagabond 4189180 Apsley Black
Timberland Poloskjorter blanc
Rockport Weekend Casuals Lanea Black Suede
Ten Points Emma 170001 Black
Duffy 7340927 Grey
Falke SHELINA Langstrømper sun
Vagabond Flora 393330120 Black
Champion Sunset Blue
Diesel TLEOX Tshirts med print schwarz
Champion Leona White
TOM TAILOR DENIM STRUCTURED CREWNECK Jumper black
Geox KILWI GIRL Høye joggesko grey
Brunotti CRUNOT Badeshorts neon pink
Eat ants by Sanetta RIDE BABY BOYS Tshirts med print blue fog