Wildflower Welma Black

AVQaaYl72v

Wildflower Welma Black

Wildflower Welma Black
Produktbeskrivelse Wildflower Detaljer: Glidelås Merke: Wildflower Tittel: Dame Bruksområde: Varmeforet Type: Highboots Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Semsket skinn Såle: Gummisåle Hælhøyde: 4 cm Skafthøyde : 35 cm Skaftvidde: 4 cm Artikelnummer: 60016-67 Wildflower Welma Black Wildflower Welma Black
Puma Evospeed 1 FG White
Duffy 6841897 Red/Multi
edc by Esprit BEAT MOUNTAINS Topper langermet navy

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Williot Carlo
Henri Lloyd Shore Cyclone Seafox
Eskimo Kate White
adidas Originals INIKI Slippers core black/footwear white
Crocs Classic Pepper
Pepe Jeans JACOBE Topper langermet offwhite
Ten Points Atena 743001 Brown
Shepherd Kelly Black
Reebok Reebok Zcut Tr Black/Gravel/Blazing Pink
Polo Ralph Lauren Genser newport navy
El Naturalista Yggdrasil N096 Grosella
Esprit VERENA Joggesko bordeaux red
Asics Tiger GELKAYANO TRAINER EVO GS Joggesko black
Birkenstock Arizona Regular BirkoFlor Shiny Snake Black
adidas Originals Zx Flux W Grey Two F17/Grey Two F17/Ftwr
adidas Sport Performance Eezay Essence W Core Black/Ftwr White
Supremebeing 7400
GAP FAUX WRAP Wrapskjørt red
Clarks Tustin Sahara Black Leather
Timberland Poloskjorter blanc
Sköna Marie Step Black
adidas Sport Performance Cf Element Race W Core Black/Carbon/Aero Pink
Spanx UNDIETECTABLE HIHIPSTER Shapewear soft nude
Donna Girl 49691   Black
Ten Points Victoria 503010 Pink
Geox KOMMODOR BOY NEW LIGHT PROJECT Høye joggesko black/lime
Wildflower Rockstud Black
Ten Points Atena 743001 Black
adidas Sport Performance Response W Core Black/Aero Blue/Ftwr Wht
Under Armour FAVORITE KNIT LEGGING Tights moroccan blue
Lacoste CARNABY EVO BL 1 SP Joggesko white/pink
Jim Rickey Tokyo
Babywalker Mokkasiner yellow
Pretty Ballerinas Ballerina med reim ipnotic rosa
Mohedatoffeln Alfred Black
Everybody Ankelboots guanto nero