Amust Kamil Low Boot Leather Black

pqzLKFYgNh

Amust Kamil Low Boot Leather Black

Amust Kamil Low Boot Leather Black
Produktbeskrivelse Amust Merke: Amust Tittel: Dame Type: Highboots Farg: Grå Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Gummisåle Artikelnummer: 51510-00 Amust Kamil Low Boot Leather Black Amust Kamil Low Boot Leather Black
Diesel TLUCASAB TSHIRT Tshirts med print schwarz
Reebok Classic EXOFIT HI 3478
Emma 4831715 Black

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Hobbs MARTHA Cardigan navy ivory
TOM TAILOR Ankelboots grey
Park West 355388 Cognac
TOM TAILOR DENIM LIGHT JACKET Lett jakke sky captain blue
Desigual VEST SUU KYI Sommerkjole black
Sixtyseven Tove 77216 Sedona Black
Rieker 6088600 Schwarz
WeSC PR02 Post Racer Mechanical Blue
Tamaris 23631154 White Rose Metallic
adidas Originals Zx Flux Grey Five F17/Ftwr White/Core
Nike Sportswear AIR MAX SE GS Joggesko light bone/black/white
Only Sons ONSMIMER Tshirts med print blue mirage
Polecat 4352325 Black
Dr Martens Wingtip 3989 Black
Sixtyseven Alexis 77226 Cribel Navy
Keds Conquest Rib
Palladium Pampa Sport Cuff WPN Dark Denim
Ten Points Ella Black
Nike Performance DRY TEE SHADOW Tshirts med print deep royal blue/hyper royal/heather
Jack Jones JJIPAUL Cargobukser walnut
Dahlin Pozzido Brown
TWINTIP Cardigan mottled grey
adidas Originals Courtvantage Core Black/Ftwr White
Tamaris 23724120 Offwhite Structure
Merrell Freewheel Bolt Chukka Brown Sugar
Reebok Classic Classic Slide Black/White
Superga 2754 Cotu Mid Black
adidas Originals Samba Super Black/Running White Ftw
Anna Field Klassiske pumps blue
Singaporekjede gullfarget
Banana Republic BASIC CREW Tshirts navy
Freds World by GREEN COTTON PANTS BOY Bukser navy
adidas Originals Stan Smith Mid Ftwr White/Ftwr White/Green
Park West 279964 Black
Hanro COTTON SENSATION PANT Underbukse black
Superdry ARIES SPARKLE Lue navy