Sperry Topsider Bahama Chukka Tan

Gf3bQlsUNu

Sperry Topsider Bahama Chukka Tan

Sperry Topsider Bahama Chukka Tan

Produktbeskrivelse

Detaljer:

Skolisser

Merke:

Duffy 9200501 Black
Maidenform LONGLINE BRALETTE Topp black

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Hugo Hugo Boss Dressapp Cheb Black
Gant James G46 Dark Brown
Svea Örnsköldsvik 3 Dk Brown 22
GStar Raw Leon Boot Black
Steiff Collection 1/4 ARM MINI SEASIDE BABY Tshirts med print cherry tomato
Dr Martens 1461 Bex Black
Camper Servolux Walker K200116 Medium Brown
UGG Australia Sandrinne Che Leo
Graninge 561311 Grey
Park West 2710294 Tan
Duffy 8636011 Black
Timberland Courmayeur Valley YBoot Black Earthybuck
Nome 1333624443 Black
Superdry SPORTS PUFFER Vinterjakke navy/lime punch
Puma URBAN PLUS SD JR Joggesko black/white
Pier One 3 PACK Tshirts black
Jack Jones JORONE SLIM FIT Skjorte light blue denim
Fly London YULO688FLY MOUSSE BLACK
Stjernetegnanheng gul
Esprit BAS POMPOM BEANIE Lue light grey
Shoe The Bear Low Rider II
Clarks Kelda Hope Black Leather
Vagabond Flora 393317701 White
Esprit Topper langermet light heather grey
True Religion PANT METAL HORSHOE Treningsbukser black
Zizzi AMY Jeans Skinny Fit dark blue
Saint Tropez STRIPED SHIRT W RUFFLES Skjorte pink
MAMALICIOUS MLPHIE DRESS Jerseykjole black iris
Vans U Sk8Hi Reissue Baja Black
Rugged Gear Worker Dark Brown
sOliver BLACK LABEL Dressjakke blue
Steve Madden Bryanne Black Multi
Ilse Jacobsen Long Rubber Boot Wine
Superdry 3 PACK Underbukse optic
Art Oteiza 0621 Black
Maze RYANA Skinnjakke dark green