Sperry Topsider A/O 2Eye Khaki Salt Wshd Cnvs - franksmobileautorepair.com

Sperry Topsider A/O 2Eye Khaki Salt Wshd Cnvs

vj0SxM8hxN

Sperry Topsider A/O 2-Eye Khaki Salt Wshd Cnvs

Sperry Topsider A/O 2-Eye Khaki Salt Wshd Cnvs

Produktbeskrivelse

Detaljer:

Skolisser

Merke:

TOM TAILOR DENIM CREW Topper langermet white
Pinko CHARLESTON BELT Midjebelte rosa cammeo

Bianco Pointy Neoprene Boot Black
le coq sportif ICONS INF COLOR Slippers optical white/multicolor
Gabor 4416921 White
Rieker 7960436 Wine
Only Sons ONSALEX Tshirts med print light grey melange
Pier One 3 PACK Tshirts black
Armani Exchange Jumper navy
Gant Huck Cognac
Guess 3 PACK Truser white
Puma AMQDEK MID II PRINT
Tamaris 112554927 305 Cognac
Steve Madden Bryanne Black Multi
Art Qwerty
Hummel ROOT VELCRO TROPHY Håndballsko ceramic
WeSC Lawrence Dark Chocolate
RM Williams Craftsman Black
Keen Whisper Magnet/Sangria
Converse CHUCK TAYLOR ALL STAR Joggesko vintage wine/egret/rose gold
Polo Ralph Lauren Jumper polo black
Kavat MÖLNLYCKE Sko med borrelås blue
DIM POCKET 5 PACK Truser lot black/white
Clip Rope North Lo
Vagabond Kasai 412548020 Black
UGG Australia Mini Bailey Button II Chestnut
Veja V12 SMALL VELCRO Joggesko white/pekin
Gant James G46 Dark Brown
Keen CHANDLER CNX Tursko dark olive/citrus
Wrangler Bone
Billi Bi 4000 Black Nappa
Steve Madden Avenue Black Micro
sOliver BLACK LABEL Dressjakke blue
Vagabond Lola 413310120 Black
Rugged Gear Worker Dark Brown
Lesson 2 H13106 Dublin
Nike Wmns Air Max Light Essential Grey/Blue
Nike Nike Zoom Vapor 95 Tour Photo Blue/WhiteHypr PnchBlk

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.